​Kognitiv terapi vender negativitet til positivitet

Lider du af angst og/eller depression, og går du rundt med mange negative tanker om dig selv og dine kundskaber, som du ikke selv kan slippe af med? Så kan jeg hjælpe dig med at vende negativiteten til et positivt livssyn, så du kan opnå højere tanker om dig selv og få en øget selvsikkerhed.

Som privatpraktiserende psykolog har jeg mange års erfaring med kognitiv terapi, som jeg tilbyder i min praksis på Østerbro. Her tager jeg imod mange forskellige typer klienter fra blandt andet Hellerup og hele København.

Kognitiv terapi er især virksom på angst og depression. Det er en terapiform, der arbejder med gamle og negativt indarbejdede tanker og mønstre, som, uden vi selv ved af det, bliver til uvirkelige ”sandheder”. Disse kommer til af forme vores liv negativt og uhensigtsmæssigt.

Under dit terapiforløb hos mig finder vi sammen ind til disse urealistiske, falske mønstre og former dem til realistiske og positive tanker og mønstre. Dette omstruktureringsarbejde bliver også et seriøst hjemmearbejde, idet omstruktureringssætninger skal gentages igen og igen for have den ønskede virkning.

Sådan foregår et terapiforløb med kognitiv terapi

Et terapiforløb hos mig med udgangspunkt i kognitiv terapi handler i høj grad om at udforske og undersøge, hvad det er for nogle tanker og forestillinger, der udløser dine negative reaktionsmønstre. Det kan f.eks. komme til udtryk ved angstanfald eller en mindreværdsfølelse.

For at kunne forme dem til positive og realistiske tanker og mønstre arbejder vi blandt andet med at finde frem til de positive kvaliteter og færdigheder, du har, men som bliver overskygget af alle de negative tanker.

Hjemmearbejdet et utroligt vigtigt i forbindelse med kognitiv terapi, da det blandt andet indebærer en test af dine nye måder at tænke på i almindelige hverdagssituationer. Når vi mødes igen til den næste terapisession, gennemgår vi blandt andet de erfaringer, du har gjort dig som følge af dit hjemmearbejde.​

For at kunne tænke anderledes er det som regel også nødvendigt at handle anderledes. Ellers kan du nemt sidde fast i de gamle, negative tanker og mønstre, hvis du bevarer dine gamle handlinger.

I et forløb med kognitiv terapi hos mig vil du opleve, at du gradvist vil kunne håndtere selv vanskelige situationer på bedre og mere konstruktive måder, og dermed vil du også opnå højere og mere positive tanker om dig selv.

Kontakt mig og hør mere om et terapiforløb hos mig

Du er meget velkommen til at tage kontakt til mig, hvis du kunne tænke dig at høre mere om kognitiv terapi, hvis du har nogle spørgsmål, eller hvis du ønsker at bestille en tid til opstart på et forløb hos mig.

Du kan med fordel ringe til mig på telefon 41 43 11 38, så vi kan få en uforpligtende og indledende dialog omkring dig og dine problemstillinger. Jeg kan kontaktes på telefonen alle hverdage fra 8:00-9:00.

Jeg kan også altid kontaktes via min kontaktformular her på denne side eller via min e-mail karhansa@gmail.com, hvis du foretrækker den skriftlige kontakt. I så fald sørger jeg for at vende tilbage til dig inden for kort tid.

Jeg ser frem til at høre fra dig.

​​

​Sidder du inde med nogle spørgsmål, vil jeg hellere end gerne besvare dem.

Udfyld formularen her, så vil jeg vende tilbage hurtigst muligt.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Information

Privatpraktiserende psykolog

Karen Kjær Hansen

CVR: 12835280

Kontakt

Telefon: 41 43 11 38

E-mail: karhansa@gmail.com